Látogatóim

2011. január 10., hétfő

Elkeseredtem...

Akik ismernek jól tudják, hogy a két pici fiam közül az egyik igen sokat és tartósan beteg. Születése után három héttel operálni kellett.... Nos, mikor minden betegségen túlestünk és végre a fejlődés útjára lépett Ádám, elvittem szakemberekhez, mert úgy láttam, nem fejlődik rendesen. A sok kórházban töltött nap miatt kicsit elmaradt társaitól, lassabban fejlődött. Mindenhol a "belefér anyuka" és a "nem szabad a testvéreket összehasonlítani" stb. megjegyzéket kaptam, segítséget sehol. Ádám 18 hónaposan indult csak el és azóta is csetlik-botlik. A beszéde sem indult meg, de erre is csak a belefér anyuka diagnózist kaptam. Nem én lennék, ha belenyugodtam volna. Ma délelőtt egy 3 fős orvosi és gyógypedagógus team megállapította, hogy Ádám Hypotoniás (izom nyenge). Ezért csetlik-botlik, mozog keveset és azért nem beszél, mert nem tud!!! Nem tudja használni a beszédhez szükséges izmait. Nem tud kellő erőt kifejteni a puha izmaival, aminek segítségével megszólalhatna, vagy rendesen megállhatna a pici lábain.  Most 2,5 éves. Kérdem én, hogyan lehetséges, hogy az a több 10-20 szakember, akikhez már születése óta folyamastosan hurcolom nem vette ezt észre???? Le vagyok döbbenve...
Most persze mehetünk a Dévényi tornára és tsmt tornára, amik helyre hozzák szegény kicsimet, na de akkor is. És ha belenyugodtam volna????? Döbbenet......................

11 megjegyzés:

  1. Saját tapasztalatom alapján teljesen megértelek... de ne keseredj el, ez a legfontosabb !

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó, hogy nem hagytad. Sajnos, sokszor van, hogy csak magunkban bízhatunk... És Ádám egy szerencsés kis krapek, hogy ilyen anyukája van! Kitartást, erőt és optimizmust kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  3. Elképesztő, de most már jó úton vagytok. És meg kell tartani ezeket az orvosokat, a többit elfelejteni! Javulást, gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  4. fantasztikus anyuka vagy sok erovel!!! miert nem tanitjak az orovosoknak, h az anyai oszton soha nem csal!

    VálaszTörlés
  5. Sajnálattal olvastam. Viszont a Dévény-módszer nagyon jó, az én Bencém oxigénhiánnyal született, kapott egy jobb oldali agyi bénulást, emiatt feszesebb volt az egész jobb oldala. Két hónapos korától másfél éves koráig jártunk a gyógytornára és otthon is tornáztattam. Szerencsére nála ez a probléma megoldódott. Nagyon jól tetted, hogy nem hagytad magad, mert még mindig nem késő elkezdeni a tornát, sokkal többet lehet segíteni rajta ilyen korban, mintha csak 7-8 évesen viszed el. Sok erőt és kitartást kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Kitartást és mielőbbi gyógyulást...kívánok!
    Te egy nagyon jó anyuka vagy!

    VálaszTörlés
  7. Ugy sajnalom Vero...:(
    Tenyleg dobbenet a torteneted...
    Oszinten szolva nem is tudok igazan mit irni...
    Nem szaporitom a szot,egeszseget kivanok nektek,kitartast neked es kicsidnek...
    Olellek.

    VálaszTörlés
  8. Szia!
    Bár nem ismerjük egymást jobban, mint hogy jelentkeztem a Sal-odba, de én is csak annyit írhatok, hogy egyrészt sajnálom, másrészt meg hogy annyira időben vagytok, hogy még tök jó!
    A dévány torna csúcs. Én pont a problémás fiammal nem mentem, mert hallgattam arra, hogy lusta és majd menni fog stb. A kisebbet már vittem, mikor 9 hónaposan még mindig nem forgott.
    A középső fiamat a kiscsoportban diagnosztizálta a logopédus néni súlyosan beszédhibásnak. Csak a szűk család értette a beszédét, még a nagyszülők sem. Logopédus is csak azért nézte meg, mert én követeltem az oviban, hogy nem normális ahogy a srácom beszél. Logopédus és TSMT torna csodákat tett. Mára egészszépen beszél és aki találkozik vele és ezer éve nem látta, mind megjegyzi, hogy hihetetlen, hogy érti a gyerek beszédét. Miután a hallását is helyrehozták a gyerek szabályosan kivirult, mint egy virág. Az én zárkózott, folyton a bátyja árnéykában élő Mikiből vagány kissrác lett és egyre több ovis kislány szerelme:-DD Ma már ott tartunk, hogy az a kérdés, menjen-e 6 évesen suliba, vagy tartsuk még egy évet. Majd a logopédus néni eldönti.
    Ha gondolod nézd meg nálam a videókat. Van fenn jópár Mikiről.

    Dóra

    VálaszTörlés
  9. Nekem is van egy gyermekem,akinek van egy betegsége. már a felnőttkor küszöbén van, de az anyai tigrisösztönöm kell ,nagyon kell,még mindig,hogy boldogulni tudjon az életben.
    Jó a bajban,hogy a többiek ilyen pozitív tapasztalatokat tudtak veled megosztani.

    VálaszTörlés
  10. Szia. Mi is csak a közös varrás kapcsán ismerjük egymás, de szerintem nagyon jó anyuka vagy, hogy nem adtad fel. Nekem egy barátnőm kislánya koraszülött volt. Sok mindenen mentek keresztül ők is. Ma a kislány hat éves, két söntje van, és imádni való. Barátnőm kitartásának és a kislány erejének köszönhető. Az orvosok szerint csoda, hogy egyáltalán él.
    Kitartást, erőt, jó egészséget és türelmet kívánok neked és családodnak.

    VálaszTörlés
  11. Lányok, mindenkinek nagyon köszönöm!!!!

    VálaszTörlés